Operation Education

Het oneindige potentieel van de mens en de mensheid ontdekken.

Operation Education bestaat sinds 2012 en werd geïnitieerd door Claire Boonstra tijdens een persoonlijke TED-talk. Sindsdien is de beweging en het gedachtegoed van start en hebben we heel veel verschillende teams gekend met mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor de vele activiteiten.

Zij creëren schaalbare oplossingen waardoor mensen in staat zijn betere, bewustere beslissingen te nemen over onderwijs. Om zo gewoonten te doorbreken, systemen en processen te reorganiseren en uiteindelijk het oneindige potentieel van de mensheid te ontketenen. Ze geloven dat onderwijs iedereen moet voorbereiden op deze snel veranderende samenleving – en beter nog: hen in staat moet stellen hun eigen toekomst vorm te geven en hun eigen waardevolle samenleving te ontwerpen.

TGLE werkt samen met Operation Education om de realisatie van de transitie die nodig is in het onderwijs te versnellen. We helpen hen door jongeren bij deze transitie mee aan het stuur te zetten en door het antwoord op de vraag “Wat is het doel van onderwijs?” in beeld te brengen. Over deze vraag heeft TGLE in samenwerking met Operation Education de documentaire “Wat is het doel van onderwijs?” gemaakt, welke zelfs de onderwijsfilm van het jaar 2015 is geworden! De film is geheel geproduceerd door jongeren.

www.watishetdoelvanonderwijs.nl