De Brouwerij

Jongeren brouwen het leven.

“Goed bier maken heeft tijd nodig, bij mooie ideeën is dit ook het geval.”

Van hop en gerst tot goudkleurige versnapering, van mooie ideeën en goede gesprekken tot het verwezenlijken daarvan. Beide lange processen, maar gelukkig allebei, bijna net zo interessant én leuk als het eindproduct. En het leuke aan een brouwerij is, dat hij altijd aan het werk blijft. Zelfs als er al duizenden biertjes gebrouwen zijn, tientallen thema-avonden zijn georganiseerd, blijft er ruimte voor ideeën, veranderingen en nieuwe input.
Genoeg jongeren met goede ideeën en bijzondere talenten. Niet één idee dat staat en blijft, maar nieuwe mensen, dingen, talenten, betrokkenen.

”Dàt is pas leven in de brouwerij.”
– Jette Mes – 15 jaar – Sint Jans Lyceum

De Brouwerij is overdag en ’s avonds een grote drukte aan scholieren en volwassenen voor- en achter de schermen. Maar er zijn helemaal geen schermen. Alles is transparant, geen achterkamers, zo min mogelijk muren, veel glas en 100% openheid en gelijkwaardigheid tussen scholieren, jongeren, volwassenen en ‘bezoekers’.

In de Brouwerij zit een try-out podium voor plaatselijke producties, een repetitieruimte voor jongerenproducties, een debatpodium/openbare interviews, er is plaats voor lezingen en presentaties, voor literaire bijeenkomsten, voor muziekpresentaties, voor workshops, er is vergaderruimte, expositieruimte, een ontmoetingsplaats en ontspanningsruimte

TGLE heeft samen met Breinwijzer het initiatief genomen, en het concept de Brouwerij ontwikkeld om te realiseren in ‘s-Hertogenbosch. We zijn na een teleurstellende samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch op zoek naar mogelijke locaties om met vele enthousiaste partijen en jongeren op zoek naar ene plek dit concept te realiseren.