Over TGLE

 • Geschiendenis

  TGLE is een initiatief van Xander Beks wat voortgevloeid is uit het programma voor jeugd ‘Lekker Groen’, ontstaan in 2009 binnen het toenmalige ministerie van LNV. Na het programma is met het ministerie besloten het TGLE-concept in Noord-Brabant verder in praktijk te brengen waarbij (de Strategische Agenda van) BrabantStad in eerste instantie het speelveld aangeeft.

 • Onze missie

  TGLE zet jongeren in hun persoonlijke kracht en verbindt die jongeren aan levensechte opdrachten van de overheid of bedrijfsleven.

 • Onze visie

  • Brabant kantelen, in transitie brengen tot een regio die internationaal bekend staat om haar mensen die van uit hun talent aan uitdagingen werken, met jongeren mee aan het stuur.
  • In het algemeen patronen doorbreken en aanzet maken tot anders durven denken, het stimuleren van ‘rebels’.
 • Ons werkterrein

  TGLE wil binnen organisaties, onderwijs en in de maatschappij de positie van jongeren verstevigen door de juiste tools te bieden aan de omgeving waar jongeren aan het stuur kunnen staan.

 • Ons bestaansrecht

  • Om vooruit te kunnen in een steeds sneller veranderende wereld en in tijden van diverse crises, zijn jongeren de innovatieve ontwikkelaars van een betere toekomst.
  • Het benutten van sociaal kapitaal en inzetten van talenten van jongeren binnen organisaties, overheden en ondernemingen.
  • Onderwijs is over het algemeen niet ingericht om op te leiden voor de uitdagingen waar we voor staan in diverse crises.
  • Demografische vergrijzing creëert lastige situaties, gezien arbeidsmarkt als sociale structuur
  • De verandering in de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst door het weg vallen van beroepen en het ontstaan van nieuwe nu nog onbekende beroepen, met nieuwe verwachtingspatronen/competenties.
 • Onze omgeving in de toekomst

  Op verschillende knooppunten in de regio is de organisatie vertegenwoordigd en zijn voorbeelden te ervaren van zaken die TGLE voor ogen heeft. Deze knooppunten worden vooral door andere organisaties vorm gegeven met jongeren. Daarnaast zijn deze knooppunten on- en offline te benaderen.

  TGLE is bij die knooppunten als keurmerk te herkennen voor jongeren, zodat zij weten dat dit een organisatie is waar jongeren met hun talenten serieus en gelijkwaardig worden betrokken, te onderscheiden door motivatiekompas en community.

 • Hoe bereiken we die positie?

  Al doende leren, dus experimenteren en daarna iteratief ontwikkelen, door netwerkontwikkeling (olievlekwerking). En via een aantal inhoudelijke pijlers zoals agrifood, natuur en ruimte en vrijetijdseconomie en cultuur.

Het team

Ons team bestaat uit een grote groep studenten en ondernemers. Iedereen heeft zijn eigen specialisme, waardoor wij slim gebruik kunnen maken van elkaar. Steeds weer wordt dit netwerk verder uitgebreid en kunnen we meer projecten realiseren.
Xander Beks
Voorzitter / Consultant
Xander is landbouwtechnisch ingenieur en houdt zich met name bezig met strategische vraagstukken, transities en transformaties en gelooft in de kracht van beleving als instrument hierin.
Ernest van Hezik
ONDERWIJSKUNDIG CONSULTANT
Ernest coacht jongeren en neemt MotivatieKompassen bij hen af. Daarnaast geeft hij advies en coördineert diverse projecten binnen TGLE.
Marieke Oud
Journaliste / Communicatie
Marieke werkt als zelfstandig tekstschrijver. Bij TGLE zorgt zij voor de focus in de communicatie en begeleidt ze mediastudenten tijdens diverse projecten.
Elien Ploegmakers
Secretaresse
Elien is de secretaresse van TGLE. Ze regelt de afspraken, beheert de agenda, beantwoordt de telefoon, archiveert stukken en draagt zorg voor de administratie.
Remy Mulder
Mediaproducent
Remy is een young-professional. Naast het produceren van (korte) films, begeleidt hij jongeren via TGLE bij allerlei media projecten. Daarbij staan het verhaal, het doel en de ervaring van het uiteindelijke product centraal.
Jan Plooij
Onderwijsinnovator
Jan focust zich vanuit zijn eigen onderneming 'Missing Link Projects' op de transitie van het onderwijs van intern naar extern georiënteerd. Hij geeft binnen TGLE beleids-, subsidieadvies en begeleidt diverse projecten.
Fons Karssemakers
Mediaproducent
Fons is een media producent die volledige AV producties realiseert en uitvoert onder de naam Fons Vision. Hierbij kan je denken aan film, fotografie, social media en nog veel meer media aspecten.
Geoffrey van Dijk
Penningmeester
Geoffrey is penningmeester van Stichting TGLE. Hij beheert de financiën en controleert de inkomende en uitgaande facturen. Daarnaast ondersteunt hij diverse projecten binnen TGLE.
Wim van Dijk
Adviseur
Wim is
Ellis Beks
Creatief adviseur
Ellis brengt extra creativiteit in een project. Zij stelt positief kritische vragen en denkt mee. Daarnaast geeft zij vorm- en kleuradvies.
Alex van Hassel
Jongerenambassadeur
Alex is
Guus van der Wolde
Consultant
Guus is initiator, aanjager en verbinder. Hij adviseert en coördineert diverse projecten van TGLE.
Caroline McCreight
Trainer / Coach
Caroline is
Adil Marbouh
Communicatie / Social Media
Adil is
Hakan Polatli
Consultant
Hakan is

Nieuwsbrieven

TGLE brengt per jaar een aantal nieuwsbrieven uit om jullie op de hoogte te houden
van al onze activiteiten. In de nieuwsbrief vind je meer informatie
over projecten en het laatste nieuws.

Ben je geïnteresseerd en wil je de nieuwsbrief ook ontvangen?
Meld je dan aan via secretariaat@tgle.org

Archief

 • null
  mei 2016
 • null
  oktober 2015
 • null
  april 2015
 • null
  december 2014
 • null
  september 2014
 • null
  april 2014

Publicaties

hier komt ..

Ons netwerk op de kaart