Nieuwsoverzicht

Gezocht: Media & event studenten (incl. stages)

Stichting TGLE zoekt media- & evenementenstudenten (incl. stagiaires) voor verschillende klussen in ons Young Reporters Home en TGLE production house.

Expertiseweek Fontys

Op donderdag 3 maart 2016 nam TGLE deel aan een Expertiseweek “The Candidate” met studenten van de Academy for Creative Industries Fontys in Tilburg. Studenten leerden hoe ze zich in een videopitch het beste kunnen presenteren op zoek naar een stageplaats. Het was enerverend, leerzaam en gezellig!

Uitnodiging Eat Your Heart Out

Vrijdagochtend 16 oktober (Wereldvoedseldag) vond de kick-off van ‘Eat your heart out’ plaats,’ feeding the world, by harvesting the future!‘. Dit innovatieprogramma zal zich ontwikkelen vanuit de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch. Met dit grensverleggende programma willen we een nieuw regionaal ecosysteem voor innovatie creëren. De Stichting TGLE wil graag samen met jullie invulling geven aan de ambities van dit programma.

Onderwijsfilm van het jaar!

TGLE maakt samen met Operation Education Nationale Onderwijsfilm!

TGLE zoekt parttime stagiaire redactie/communicatie

Ben jij iemand met een vlotte pen en hou jij van strategisch communiceren? Kun jij ingewikkelde materie goed vertalen naar verschillende doelgroepen? Dan is deze stageplek iets voor jou!

Happy Harvest: moed, dromen, ideeën voor toekomst groen onderwijs

TGLE ontwikkelt mee aan het programma Agri Meets Design. Momenteel is een groep van samenwerkende organisaties, waaronder Agri Meets Design, bezig met Happy Harvest. Dit is een project waarbij de toekomst van (groen) onderwijs centraal staat. Vragen als: hoe maken we studenten integraal onderdeel van de echte vragen? Is agro wel een echt vakgebied? Hoe kan school meer worden dan een gebouw; een plek waar je verbinding kunt beleven?

Innovatieve jongeren gezocht voor Innovation Games Den Bosch!

Gedurende een week werken 30 Jongeren in multidisciplinaire teams aan innovatie uitdagingen van gevestigde ondernemingen uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Zes ondernemingen geven een briefing over hun vernieuwingsuitdagingen. Zes multidisciplinaire innovatieteams van jonge talentvolle starters zetten zich gedurende 7 dagen 24/7 in voor een oplossing, en gaan met elkaar de strijd aan voor het beste concept.

Dijksma opent eerste Kwatrijnstal in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) opende woensdag 27 mei de eerste Kwartijnstal van Sjaak en Suzanne Sprangers in Kaatsheuvel. Onder het toeziend oog van  genodigden, waaronder de nieuwe gedeputeerden Anne-Marie Spierings en Johan van den Hout en ZLTO voorzitter Hans Huijbers, liet Dijksma 70 Jersey koeien los uit de stal. De stal is aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel gebouwd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Première documentaire over het imago en de toekomst van de jonge agrariër

‘Ter land, ter stal en op mijn bord’; dit is de documentaire die zondag 7 juni in première is gegaan gaat tijdens culinair festival ProefMei in Bergen-op-Zoom. De documentaire is door TGLE gemaakt in opdracht van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) die ieder jaar een BAJK Academy organiseert met een maatschappelijk thema. Dit thema helpt de jonge agrariër zich te positioneren in het maatschappelijke debat.

Benefietavond voor jeugd en mensenrechten in Bosnië-Herzegovina

4 juni: Benefietavond voor jeugd en mensenrechten in Bosnië-Herzegovina

De organisatie ONE WORLDcitizens houdt op 4 juni een benefietavond in DYNAMO in Eindhoven. De opbrengst van deze avond zal volledig besteed worden aan projecten in Bosnë-Herzegovina, zoals de aanleg van een speeltuin in bergdorp Vitez en workshops tijdens het Kids Festival in Sarajevo.

Gezocht: studenten journalistiek

Jaarlijks organiseert stichting Ravelijnlezing tijdens het festival Proefmei ‘de Ravelijnlezing’ in Bergen-op-Zoom. De jaarlijks terugkerende kennis- en netwerkbijeenkomst heeft inmiddels in de delta (regio om Bergen-op-Zoom, Antwerpen, Zeeland) een sterke reputatie weten op te bouwen, mede door aansprekende lezingen, uitgebreide netwerkmogelijkheden en dat alles in een bijzondere ambiance.

Festivalseizoen barst los!

Stichting Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE) start vanaf deze week weer met de organisatie en verslaggeving van verschillende festivals binnen en buiten Brabant. Studenten krijgen de komende weken weer de kans om ervaring op te doen in het werkveld waarvoor ze worden opgeleid.

TGLE-stagiair Remy Mulder gaat naar Festival de Cannes!

Remy Mulder, die nu nog bij TGLE hard werkt aan zijn afstudeeronderzoek voor de NHTV in Breda, staat volgende maand in het zuiden van Frankrijk op het Festival de Cannes. Hij zal daar gaan netwerken en kennismaken met internationale collega’s in de filmindustrie. Remy is namelijk uitgenodigd, omdat twee van zijn films daar worden vertoond in The Short Film Corner.

TGLE kantelt Brabant

Kantelen is een nieuwe benaming voor transitie, een beweging die vandaag de dag sluimert binnen alle sectoren van onze samenleving. De zorg is in transitie omdat wij tegenwoordig steeds ouder en duurder worden. Het onderwijs moet in transitie om voorbereid te zijn op nog niet bestaande banen in 2050.

Helvoirts Weekend zoekt jonge festivalorganisatoren

Helvoirts weekend is een begrip in Helvoirt en omstreken als het gaat om een hemelvaart weekend vol feest voor bezoekers van alle leeftijden.

Jongeren zijn de toekomst van Brabant

De Provinciale Statenverkiezingen trekken relatief weinig jongeren. Tasty Green Lifestyle Experience, ofwel TGLE, wil hier in Noord-Brabant verandering in te brengen. Samen met een groot netwerk zet zij zich in om de Provincie onder de aandacht te brengen. Oprichter Xander Beks legt uit hoe.

Eerste stappen Kiekje in de Brabantse keuken

‘Kiekje In De Brabantse Keuken’ is een project in opdracht van de Provincie Noord-Brabant waar samen met studenten, organisaties en bedrijven gezocht wordt naar een de mogelijkheid om maatschappelijke initiatieven voort te zetten door van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Persbericht Building Bridges

Jilt van Schayik (23) en Teun Meulepas (29) uit Langenboom (Noord-Brabant) op de fiets om zes maanden later aan te komen in Kaapstad.

Internationale samenkomst van Big Picture Learning!

TGLE Coaches en Pedagogen Nele te Braake en Ernest van Hezik bezochten op 24 september 2014 de European Big Bang conference 2014 in Amsterdam.

Jongeren in agro, food en tuinbouw bepalen hun eigen toekomst.

‘Jongeren moeten de ruimte hebben hun talenten optimaal te benutten om hun eigen toekomst – en daarmee die van alle Nederlanders – vorm te geven.’

Dat is het uitgangspunt van de ‘Human Capital Agenda’,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *