Nieuwsoverzicht

TGLE gaat samen werken met de Growcampus!

TGLE is al vanaf de start van de Growcampus betrokken en heeft haar ervaringen al vaker gedeeld. Sinds vorig jaar zijn er gesprekken geweest om te verkennen waar TGLE het netwerk van de Growcampus kan versterken, dat gaan we vanaf it najaar doen!

Paperchallenge TGLE i.s.m. vereniging van papierverwerkeraars groot succes!

De VNP was op zoek naar drastische andere manieren om papier te verwerken. Wij mochten voor hen een challenge organiseren met jongeren, dat werd een succes! We werken nu samen aan het vervolg van het idee, maar ook hoe je vaker kan innoveren met jongeren en bedrijfsleven.

Nieuwe editie Eat Your Heart Out

Maandag 16 oktober (Wereldvoedseldag) is de 3e editie van ‘Eat your heart out’ ‘ feeding the world, by harvesting the future!‘. Dit innovatieprogramma ontwikkelt zich vanuit de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch. Met dit grensverleggende programma willen we een nieuw regionaal ecosysteem voor innovatie creëren. De Stichting TGLE wil graag samen met jullie invulling geven aan de ambities van dit programma.
Schuif je aan de langste tafel aan en beleef je de uitdagingen van Voedselzekerheid en schakel je mee naar andere plekken in Nederland en de rest van de wereld? Houdt www.wereldvanvoedsel.nl in de gaten!

Onderwijsfilm van het jaar!

TGLE maakt samen met Operation Education Nationale Onderwijsfilm!

Check www.watishetdoelvanonderwijs.nl

TGLE zoekt stagiaires en young professionals

Stichting TGLE zoekt altijd studenten (incl. stagiaires) voor verschillende klussen in ons productiehuis (AVE Experience) en projecten. Op dit moment zoeken we studenten audiovisuele productie, audiovisuele vormgeving, event management, concept developers, int.business development en sociale innovatie. Studenten op zowel, mbo-hbo-wo zijn welkom

TGLE zoekt jongeren voor Challenge Noordzee als duurzaam voedsellandschap

TGLE pakt als onderdeel van herontwerp van het onderwijs de challenge om om jongeren hun beeld te laten geven hoe zij denken hoe de Noordzee eruit ziet als voedsellandschap voor bijv. de productie van Zeewier. Dit doet zij in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, om jongeren structureler bij beleid te betrekken. In samenwerking met Lector Noel van Dooren voeren ze dit uit.

28 oktober worden de resultaten gepresenteerd in The Embassy of Food opd e Dutch Design Week.

Wil je als jongere meedoen als team of met je opleiding? Mail judith@tgle.org voor meer info!

Dijksma opent eerste Kwatrijnstal in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) opende woensdag 27 mei de eerste Kwartijnstal van Sjaak en Suzanne Sprangers in Kaatsheuvel. Onder het toeziend oog van  genodigden, waaronder de nieuwe gedeputeerden Anne-Marie Spierings en Johan van den Hout en ZLTO voorzitter Hans Huijbers, liet Dijksma 70 Jersey koeien los uit de stal. De stal is aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel gebouwd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Première documentaire over het imago en de toekomst van de jonge agrariër

‘Ter land, ter stal en op mijn bord’; dit is de documentaire die zondag 7 juni in première is gegaan gaat tijdens culinair festival ProefMei in Bergen-op-Zoom. De documentaire is door TGLE gemaakt in opdracht van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) die ieder jaar een BAJK Academy organiseert met een maatschappelijk thema. Dit thema helpt de jonge agrariër zich te positioneren in het maatschappelijke debat.

Benefietavond voor jeugd en mensenrechten in Bosnië-Herzegovina

4 juni: Benefietavond voor jeugd en mensenrechten in Bosnië-Herzegovina

De organisatie ONE WORLDcitizens houdt op 4 juni een benefietavond in DYNAMO in Eindhoven. De opbrengst van deze avond zal volledig besteed worden aan projecten in Bosnë-Herzegovina, zoals de aanleg van een speeltuin in bergdorp Vitez en workshops tijdens het Kids Festival in Sarajevo.

Gezocht: studenten journalistiek

Jaarlijks organiseert stichting Ravelijnlezing tijdens het festival Proefmei ‘de Ravelijnlezing’ in Bergen-op-Zoom. De jaarlijks terugkerende kennis- en netwerkbijeenkomst heeft inmiddels in de delta (regio om Bergen-op-Zoom, Antwerpen, Zeeland) een sterke reputatie weten op te bouwen, mede door aansprekende lezingen, uitgebreide netwerkmogelijkheden en dat alles in een bijzondere ambiance.

Festivalseizoen barst los!

Stichting Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE) start vanaf deze week weer met de organisatie en verslaggeving van verschillende festivals binnen en buiten Brabant. Studenten krijgen de komende weken weer de kans om ervaring op te doen in het werkveld waarvoor ze worden opgeleid.

TGLE-stagiair Remy Mulder gaat naar Festival de Cannes!

Remy Mulder, die nu nog bij TGLE hard werkt aan zijn afstudeeronderzoek voor de NHTV in Breda, staat volgende maand in het zuiden van Frankrijk op het Festival de Cannes. Hij zal daar gaan netwerken en kennismaken met internationale collega’s in de filmindustrie. Remy is namelijk uitgenodigd, omdat twee van zijn films daar worden vertoond in The Short Film Corner.

TGLE kantelt Brabant

Kantelen is een nieuwe benaming voor transitie, een beweging die vandaag de dag sluimert binnen alle sectoren van onze samenleving. De zorg is in transitie omdat wij tegenwoordig steeds ouder en duurder worden. Het onderwijs moet in transitie om voorbereid te zijn op nog niet bestaande banen in 2050.

Helvoirts Weekend zoekt jonge festivalorganisatoren

Helvoirts weekend is een begrip in Helvoirt en omstreken als het gaat om een hemelvaart weekend vol feest voor bezoekers van alle leeftijden.

Jongeren zijn de toekomst van Brabant

De Provinciale Statenverkiezingen trekken relatief weinig jongeren. Tasty Green Lifestyle Experience, ofwel TGLE, wil hier in Noord-Brabant verandering in te brengen. Samen met een groot netwerk zet zij zich in om de Provincie onder de aandacht te brengen. Oprichter Xander Beks legt uit hoe.

Eerste stappen Kiekje in de Brabantse keuken

‘Kiekje In De Brabantse Keuken’ is een project in opdracht van de Provincie Noord-Brabant waar samen met studenten, organisaties en bedrijven gezocht wordt naar een de mogelijkheid om maatschappelijke initiatieven voort te zetten door van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Persbericht Building Bridges

Jilt van Schayik (23) en Teun Meulepas (29) uit Langenboom (Noord-Brabant) op de fiets om zes maanden later aan te komen in Kaapstad.

Internationale samenkomst van Big Picture Learning!

TGLE Coaches en Pedagogen Nele te Braake en Ernest van Hezik bezochten op 24 september 2014 de European Big Bang conference 2014 in Amsterdam.

Jongeren in agro, food en tuinbouw bepalen hun eigen toekomst.

‘Jongeren moeten de ruimte hebben hun talenten optimaal te benutten om hun eigen toekomst – en daarmee die van alle Nederlanders – vorm te geven.’

Dat is het uitgangspunt van de ‘Human Capital Agenda’,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *